A fagy miatt lőttek a pálinkafesztiválnak

2012. 02. 08., szerda

A Bodrogköz szlovákiai részén található Tisza-parti községben a hét végén rendezték volna meg a VIII. Nagytárkányi Kisüsti Pálinkaversenyt, a rendkívüli időjárási viszonyok miatt azonban a szervezők úgy határoztak, a megmérettetés egyelőre elmarad – írja az Új Szó című szlovákiai napilap szerdán.

Kopasz József polgármester a lapnak elmondta, hogy a verseny lebonyolítását azért halasztották egy későbbi időpontra, mert a községben jelenleg nem adottak a feltételek az esemény lebonyolítására.

Az egyik Nagytárkányba vezető úton kedd reggelre több méteres hótorlaszt emelt a szél, a községben a hét végén rengeteg hó hullott, és az előrejelzések szerint az időjárási viszonyok az elkövetkező napokban sem javulnak, sőt szombat és vasárnap éjszaka a térségben akár mínusz 20 fok alá is süllyedhet a hőmérséklet.

A rendkívüli időjárási viszonyokat az is jól mutatja, hogy a helyi magyar tanítási nyelvű alapiskolában és az óvodában rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el, a környékbeli településeken található oktatási intézmények többségében jelenleg szintén nincs tanítás, továbbá befagytak a környék jelentősebb folyói, a Tisza, a Latorca és a Bodrog is.

 

Forrás: www.mno.hu

 

Témakörök:

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum