Pálinkafesztivál: toros találkozó a téren

2012. 02. 29., szerda

A disznóvágások és a toros ételek ízeit és hangulatát csempészi a szegedi belvárosba csütörtöktől négy napon keresztül a Tisza Expo csapata, akik március 1. és 4. között immár harmadik alkalommal szervezik meg a Toros Pálinkafesztivált a Széchenyi téren. 

 toros találkozó a térenA 2010-ben útjára indított rendezvény a korábbi években igen nagy népszerűséget vívott ki magának a szegediek, így várhatóan az idén is jócskán lesz eszem-iszom, dínomdánom a téren. 

40 kiállító hozza el a hagyományos ízeket A hagyományosan téli disznóvágások szinte elképzelhetetlenek pálinkakóstolás nélkül, így akik március elseje és negyedike között kilátogatnak a Széchenyi térre a hagyományos ételek mellett a kiváló magyar pálinkákat is kóstolhatnak a fesztiválon. A csütörtökön kezdődő rendezvényen több mint 40 kiállító kínálja majd a vidéki Magyarország hagyományos ízeit. A kiállítók között lesznek házias hús- és füstöltárut előállító őstermelők, kistermelők és élelmiszeripari kisvállalkozások, a tradicionális pálinkakülönlegességek gyártói és forgalmazói, bortermelők, valamint a hagyományos disznótoros ételeket felvonultató vendéglátósok. 

Torkoskodással indul a fesztivál A nyitónapon, a „torkoskodó csütörtökön” a térre kitelepülő vendéglátó egységek déltől féláron kínálják majd a pecsenyés tálakat, a délután 5 órai megnyitót követően pedig Wolf Kati lép fel a Széchenyi téren.  Pénteken, a „disznóságok és a pálinka különlegességek napján” 15 órától pálinkaversenyt rendeznek, este pedig Roy & Ádám Trió szórakoztatja az érdeklődőket. 

Pálinkakóstoló is lesz a böllérversenyen  A négynapos programsorozat fénypontjának idén is a szombat kora reggel kezdődő böllérversen ígérkezik: eddig 12 csapat – munkahelyi közösségek, baráti társaságok – nevezett a megmérettetésre. Azt, hogy melyik csapat bizonyult a legügyesebbnek és melyik pálinka lett a legízletesebb, délután 5 órakor hirdetik ki, majd este a Kerekes Band húzza a talpalávalót. A vasárnap a családok számára nyújt különleges szórakozást. a szervezők káposztafőző versenyre invitálják a szegedieket és környékbelieket. A színpadon egész nap gyerekeknek szóló műsorokat lehet majd látni. Délután 6 órától pedig beindul a mulatozás: a MC Hawer & Tekknő lép a színpadra. A négynapos rendezvény házigazdája az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is Sági Szilárd gasztrokibic lesz, aki szórakoztató performance-ai mellett a fesztivállátogatóknak gasztrotippeket is ad.

 

Forrás: www.szeged.hu

Témakörök:

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum