Páratlan komorói éremeső: díjazták az ízletes párlatokat

2012. 05. 03., csütörtök

Az első alkalommal megrendezett Pálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Világ Kupára, benne a XX. Magyar Országos Pálinka és Törkölypálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Versenyre rekordszámú nevezés érkezett – összesen 1120 minta.

 

A nevezési szám vélhetően azért is nőtt meg, mert ebben az évben (a versenyszabályzat szerint) már nem csak kereskedelmi főzde nyerhette el a fődíjat, amely ez évtől a Világ Kupa legjobb párlata, hanem akár magánfőzőnek vagy bérfőzetőnek is odaítélhették. A szakmai kóstolás során analitikai és érzékszervi vizsgálatokat végeztek, a verseny kiírásának megfelelően a különböző (bér-, magán- és kereskedelmi) főzdék tételeit együtt bírálták a külföldi gyümölcspárlatokkal.

– A magyar, osztrák, szlovák, román és szerb szakemberekből álló zsűri minősítette a párlatokat. A zsűrizés nyilvános volt többen saját szeműkkel győződhettek meg róla hogyan dolgozik 50 ember 3-4 napig a pálinkák ésgyümölcspárlatok pontozásán. Megyénket, mint bérfőzetők Bicskei Lajos és Bacsó Tibor is képviselte Komoróról – újságolta Szanyi János.

– Bicskei Lajos újfehértói meggy, szabolcsi jonathan, mutsu alma, meggy-feketeszeder pálinkáit ezüstéremmel, starking alma, besztercei szilvaplinkáit bronzéremmel, míg Bacsó Tibor meggypálinkáját ezüst,cseresznyepálinkáját bronzéremmel értékelte a neves szaktekintélyekből álló zsűri.

A fiatalemberek a díjakat komoly sikerként könyvelik el a kiélezett verseny és a szigorú bírálati szempontok miatt.

Bicskei Lajos és Bacsó Tibor az elismerésekkelBicskei Lajos és Bacsó Tibor az elismerésekkel

 

Ladányi Tóth Lajos

Forrás: www.szon.hu

 

 

Témakörök:

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum