Pálinkafesztivál – Kultography magazin Top 5 pálinkája

2012. 05. 14., hétfő

Számos pálinkát megkóstoltunk a VII. Budapesti Pálinkafesztivál elmúlt három napján, most összeszedtünk a kedvenceiket, amelyeket nektek is ajánlunk megkóstolásra a jövőben. Ez nem szakmai összeállítás, nem rangsor, a lista a mi ízlésünket tükrözi!

 

Nobilis: feketeribizli pálinka

 

Kétszeres Champion minősítést szerzett pálinka, amelyet mind a nők, mind a férfiak szívesen fogyasztottak. Nem volt nehéz észrevenni a Nobilis standjánál, mert már fekete üvegével kitűnik a többi ital közül. Nagyon jó illata van, az íze szintén kitűnő, nem túl erős, de nem is lágy.

Panyolai: mézes fahéjas alma

 

Ez egy igazi női ital. Édes, kellemes íze feledteti velünk, hogy tulajdonképpen pálinkát iszunk, ezért figyelni kell a mértékre, nehogy baj legyen belőle. A mézes fahéjas alma a mézes mivolta miatt már hivatalosan nem hívható pálinkának, viszont eredeti pálinkából készült. A fahéj miatt sokan karácsonyi íznek gondolnák, mi állíthatjuk: nyáron is remek ital. A főzdében két évig kísérleteztek azon, hogy a legjobb minőségű mézes italokat készíthessék. Az alap: a hibátlan, prémium minőségű pálinka és a környékbeli, bio akácméz, ami esetenként bodzavirággal, gyömbérrel, fahéjjal van bolondítva. Fruktárium: bólintós som pálinka

 

A női íz után jöjjön egy igazi férfias pálinka. A Fruktárium bólintós som pálinkája illatra a női orrnak is kitűnő, viszont erőssége miatt ivásban már inkább férfit kíván. Az italt a már nagyon érett édes somból készítik, ami nem könnyű munka, ugyanis nagyon oda kell figyelni, hogy pont jókor szedjék le. 100 kiló gyümölcsből készül három liternyi végtermék.

 

Márton és lányai: fenyővíz borókapárlat

 

Egy igazán különleges, elsőre furcsa íz, amit valahol perverznek is mondhatnánk. Az első meglepetés után, amit a fenyős íz okoz, az ember megszereti és nem tud szabadulni tőle – a Márton és lányai főzde 2009-ben kezdte el forgalmazni. A ciprusfélék családjába tartozó örökzöld cserje érett termését a népi gyógyászat már régóta használja, most fenyővizet készítettek belőle. Kifejezetten férfiaknak ajánlják, de mi azért a hölgyeknek is javasoljuk legalább egyszeri megkóstolásra.

 

Bezerics: cserszegi fűszeres szőlőpálinka

 

Ismét egy olyan ital, amelyet mindkét nem képviselői kedveltek. Kellemesen közepesen erős, finom illatú pálinka, amelyet bármikor szívesen fogyasztunk. A gyümölcs íze tökéletesen érződik rajta, még hosszú ideig a szánkban marad a finom íz.

 

Forrás: www.kultography.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum