Meggygyőző élvezetek - Budapesti Pálinkafesztivál

2013. 05. 13., hétfő

2013 a meggy éve lesz a Budapesti Pálinkafesztiválon, amelyen a hamisítatlan magyar gyümölcsből készült pálinkák és a meggyes ételkülönlegességek kapják a kiemelt szerepet. A nyolcadik alkalommal megrendezett fesztivál közel négyszáz párlattal, huszonöt kiállítóval és az Év pálinkájával várja a különlegességekre szomjazókat.

Május 16 és 19 között ismét a belvárosban, az Erzsébet téren nyitja meg kapuit a tavaszi, gasztronómiai rendezvény, közel négyszáz párlattal, huszonöt kiállítóval és az Év pálinkájával. A Design Terminál mögötti parkban lhetőségünk nyílik majd megkóstolni, az elmúlt évek nagy kedvencét, Magyarország pálinkafőzőinek közös blendjét. 

Természetesen a népszerű tematikus sorozat is folytatódik, így az idei Budapesti Pálinkafesztiválon a szilva és a barack után, 2013-ban a meggy kapja majd a kitüntetett szerepet. Ez a csonthéjas gyümölcs igazi hungarikumnak számít, amelynek jó néhány változatát csak Magyarországon nemesítették, így a fürtöst- és a cigánymeggyet. A fajtákból készült egyedi párlatokat az Erzsébet tér parkjában kóstolhatjuk majd meg először és szemtanúi lehetünk annak az ünnepi pillanatnak, mikor díszdobozbna kerül Magyarország pálinkafőzdéinek közös "munkája", a legnemesebb meggypárlatokból házasított Év pálinkája.


A különleges párlat tíz hazai főzde tizenkét prémium meggypálinkájának keverékéből áll össze, mint ahogy történt ez már a szilvánál és a baracknál is, amikor a Budapesti Pálinkafesztivál elsőként bevezette a házasított párlatok hagyományát, és megválasztotta az Év pálinkáját.

A fesztivál zsűri döntése alapján az idei blendbe Schiszler-, Márton és lányai-, Villányi-, Békési-, Rézangyal-, Gusto-, Hírös-, Csalló-, Harmatrázó- és Újfehértói Fürtös pálinkák kerültek. A kereskedelmi főzdék prémium meggypálinkáinak házasításával létrehozott, blendelt párlatból 1500 darab fél literes, egyedi tervezésű, piros színű palack készül a tavaszi fesztiválra.

A lassú ízlelgetés mellé, megfelelő zenei aláfestés dukál, a fesztiválon pedig nem lesz hiány koncertekből. Hallgathatunk majd lágyab dallamokat Zséda előadásában szombaton, de az időben is tehetünk majd egy utazást, ha felcsendülnek a régi Beatles dalok. Természetesen ahol pálinkát lehet kóstolni, onnan nem hiányozhat az Intim Torna Illegál, a hangulat miatt pedig a Tátrai Tibor Gitár Trió

Forrás: www.vjm.hu

 

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum