Sárgabarackos pálinkás torta lesz a sláger augusztus 20-án

2015. 08. 05., szerda

A budapesti Kossuth téri honvédtisztavatás után augusztus 20-án az idén is lesz parlamenti nyílt nap, Magyar ízek utcája, a Várkert Bazárnál pedig egész nap családi programokkal és koncertekkel várják az érdeklődőket. A szokásokhoz híven aratómenetet tartanak, megrendezik a Szent Jobb-körmenetet és az ünnepi programokat tűzijáték zárja. Az idei ünnep kenyerét és tortáját is bemutatták.

Az államalapítás ünnepének programjait Kun Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium társadalmi A szokásokhoz híven aratómenetet tartanak, megrendezik a Szent Jobb-körmenetet és az ünnepi programokat tűzijáték zárja.kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára ismertette kedden a Parlamentben tartott sajtótájékoztatón. A vezérőrnagy kiemelte: a programok biztonságos lebonyolításáért idén is az Operatív Törzs felel. A meteorológiai szolgálat félóránként ad majd jelentést arról, várható-e bármilyen veszélyes időjárási jelenség.

A tűzijátékért felelős Leskovics Pirotechnika Kft. vezető pirotechnikusa, Leskovics Éva elmondta: a legkorszerűbb és a legbiztonságosabb termékekkel dolgoznak. A profi indítógép biztosítja, hogy szükség esetén azonnal leállíthassák a tűzijátékot - tette hozzá. Az idei Szent István-napi kenyeret, Magyarország tortáját, Magyarország cukormentes tortáját és a Honvédség tortáját is bemutatták kedden a Parlamentben az augusztus 20-i programokról tartott sajtótájékoztatón.

Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke elmondta, hogy az idén ötödik alkalommal meghirdetett termékversenyükön 45 nevezés közül választották ki a nyertes tönkölyös kenyeret. Horváth Ferenc, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének szakmai elnöke bejelentette, hogy az ország tortája idén a Pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamelltorta lett. A Honvédség tortája pedig a Tessedik mézes körtetorta nevet viseli.

Nándori László cukrász Magyarország cukormentes tortáját mutatta be, amely a Barackos buboréktorta nevet viseli.

Forrás: www.napigazdasag.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum