Páratlan párlatok voltak a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon

2015. 10. 05., hétfő

A Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon kordonnal körbevett őrzött display-ben mutatták be a piacon jelenleg elérhető legmagasabb minőségű és árú szuperprémium pálinkát, a Márton és Lányai kristályüveges Crystallumját. A fesztivál vendégpárlata idén a gin, sztárfellépők az Anna and The Barbies, a Vad Fruttik, és Szabó Balázs Bandája voltak.

Több mint négyszázféle párlattal, a pálinkák mellett kolbászokkal és egyéb kézműves húskészítményekkel, három nap alatt rengeteg koncerttel, vezetett pálinkatúrákkal, pálinkaházasítási programmal, pálinkás édességekkel, gin különlegességekkel, szakmai beszélgetésekkel, és TukTuk járatokkal várta a kulináris élményekre vágyó közönséget az október első hétvégéjén megrendezett Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál.

A két legfontosabb hagyományos magyar vidéki életmódot szimbólizáló termékről  elnevezett rendezvényen a kiváló minőségű pálinkák bemutatátása és a koncertek mellett ezúttal jóval nagyobb hangsúlyt kaptak a szakmai programok és a pálinka-gasztronómia, így azok számára is remek időtöltésnek ígérkezett a három napos fesztivál, akik  a kóstoláson túlmutatóan is érdeklődnek a pálinkafogyasztás kultúrája és a kulisszák mögött zajló varázslat iránt. Idén huszonegy pálinkaház képviselte a pálinkafőzés mesterségének legjobbjait, a kiállítók között megtaláhatók voltak a legkülönlegesebb szuperprémium pálinkákat és párlatokat előállító manufakturák is. A fesztiválon hagyományosan egy-egy vendégpárlat is terítékre kerül, amelyet közelebbről is megismerhetnek az érdeklődők: ezúttal a gin kölünlegességek kerültek középpontba.  
„A pálinka a magyar kultúra része, a magyar gasztronómia egyik legfőbb értéke, és ahogy más kulturális értékeket, illik ismerni. Amellett, hogy idén nagy hangsúlyt fektettünk rá, hogy minél színesebb és színvonalasabb zenei produkciókat és eladőadókat hívjunk meg fellépőnek,  a programokat úgy állítottuk össze, hogy  a szórakozás mellett korosztálytól és a pálinkához kapcsolódó ismeretek mélységétől függetlenül mindenkinek lehetősége legyen elmélyedni a pálinkafogyasztás és készítés világában” - mondta el Maros Róbert,  főszervező.

Azok számára, akik a pálinkák világának szakavatott ismerőinek vezetésével szisztematikusan szeretnének megismerkedni az egyes tájegységek különböző párlataival, idén 10-15 fős vezetett pálinkatúrákat indítottak a szervezők. A „Csajos” túrát a lágy, különleges párlatok szerelmeseinek találták ki, az „Üt meg hat” pedig inkább pasis, erőteljesebb italokat felvonultató kirándulás a pálinkák világában.

Akik többre vágytak, mint a puszta kóstolás nyújtotta örömök, azok blendelő kurzuson készíthették el saját pálinka házasításukat. A programra jelentkezők négyféle szilvapálinkából készíthettek egyedi, házasított pálinkát, amelynek maguk állíthatták be az illatát, ízét és alkoholfokát. Az újdonsült blendmesterek 2,5 dl-es kiszerelésű, saját címkével és névvel ellátott palackban vihették haza az egyedi párlatot.

Forrás: www.elelmiszer.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum