Zenta: Tizenötödször tartottak nemzetközi pálinkafesztivált

2015. 12. 09., szerda

Száztíz pálinkafőző összesen háromszázhárom pálinkája versengett az idei, sorrendben XV. Nemzetközi Pálinkafesztiválon, amelynek díjátadó ünnepségét ma tartották meg a zentai sportcsarnokban.

Zenta: Tizenötödször tartottak nemzetközi pálinkafesztivált

Az idei Nemzetközi Pálinkafesztiválra a szerbiai pálinkafőzők pálinkái mellett a környező országokból is jelentős számban érkeztek párlatok, emelte ki Nagy Miklós, a Szent Miklós Pálinka Lovagrend nagymestere, aki elmondta, a fesztiválon száztíz pálinkafőző összesen háromszázhárom pálinkája versengett, ugyanis Szerbia mellett Magyarországról, Szlovákiából, Romániából és Horvátországból is érkeztek minták. Kifejtette, az almapálinkák ezúttal gyengébb minőségűek voltak a megszokottnál, az egyéb gyümölcsökből készültek viszont kiválónak bizonyultak, különös tekintettel a szőlő-, a barack-, meggy-, a cseresznye- és a szilvapálinkákra.

A zsűri kategóriánként és országonként is díjazta a legjobbakat. A pálinkaverseny abszolút győztese a győri Béli Géza szőlőpálinkája lett, aki elmondta, a díjnyertes pálinkáját az Irsai Olivér szőlőfajtából készítette, ami kiváló alapanyagnak bizonyult, hiszen 2013-as Irsai Olivér szőlőből készült italok közül nemcsak a pálinkák, hanem a borok is mindenütt kiváló minősítéseket szereztek. A legjobb birspálinkát Branimir Vuković, a legjobb barackpálinkát Dvorszki Erzsébet, a legjobb körtepálinkát Hugyik József, a legjobb szőlőpálinkát Béli Géza, a legjobb ágyas pálinkát Király József, a legjobb szilvapálinkát Dragoljub Vrebalov, a legjobb cseresznyepálinkát az S. C. Fito – Bau S.R.L., a legjobb vilmoskörte-pálinkát pedig Ambrus Levente készítette. A legjobb magyarországi pálinkakészítő a szamosszegi Pomarium Satmaricum, a legjobb szlovákiai Benkóczy Tibor, a legjobb romániai Ambrus Levente, a legjobb szerbiai pedig Bilicki István lett.

A XV. Nemzetközi Pálinkafesztivál keretében ünnepélyes keretek között ütötték lovaggá a Szent Miklós Pálinka Lovagrend hat új tagját, akikkel együtt immár huszonötre emelkedett a pálinkalovagok száma. A rendezvény szervezői és résztvevői egyetértettek abban, hogy a vajdasági pálinkafogyasztási szokások igen sokat fejlődtek az elmúlt évek során, aminek köszönhetően mind többen figyelnek oda arra, hogy kiváló alapanyagokból készült, minőségi pálinkákat fogyasszanak.

Forrás: www.vajma.info

 


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum