A legjobb párlatokat keresték

2016. 05. 18., szerda

Meggyből, paradicsomból, de sörből is készült párlat az I. Somogyi bor-és pálinkamustrára. A szombati értékelőn 60 bronz, 52 ezüst és 27 aranyminősítést osztott ki a szakértő zsűri. Kaposvár pálinkája pedig egy birsalmából előállított különlegesség lett.

Gyenesei István, versenyigazgató, I. Somogy megyei bor-és pálinkamustra:
- Ez a verseny is a megmérettetés mellett a tapasztalat szerzésnek, az átadásának a szolgálatát látja el. És én úgy gondolom, hogy a legfontosabb célunk az lehet, hogy minél szélesebb körben terjesszük el szép somogyországban a jó pálinka készítését.
 
Ebben nyújthat segítséget az I. Somogy megyei bor-és pálinkamustra. A megmérettetés ugyanis kiváló alkalom arra, hogy készítők visszajelzést kapjanak a munkájukról - tette hozzá Gyenesei István, versenyigazgató. A szombati eredményhirdetésen megválasztották a város pálinkáját, amelyet birsalmából készített egy helyi termelő. De nem csupán a 251pálinkát, hanem a beérkezett 107 bort is minősítettk. A szakértő zsűri 28 bronz, 29 ezüst és 12 arany minősítést adott, a versenyen legtöbb nedűvel induló gazdák pedig champion díjat is kaptak. A szervező bizottság elnöke elmondta: nem várt eredménnyel zárult az I. Somogy megyei bor-és pálinkamustra.
 
Kreka Ferenc, elnök, Somogyi bor- és Pálinkamustra Egyesület:
- Szeretnénk, hogy ez a közeljövőben is, tehát jövőre ez újra megismétlődjön és hasonlóan nagy érdeklődéssel tudjuk lebonyolítani.
 
A több, mint egy héten át tartó mustrára a megyehatáron túlról is érkeztek versenyzők, hogy megmérettessék boraikat és pálinkáikat. Így budapesti, bátai, de ceglédi párlatokat is kóstolhatott a zsűri. A versenyből hagyományt szeretnének teremteni, így jövőre újra megmérettethetik magukat somogyi nedűk.
 
Forrás: www.somogytv.hu

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum