Reneszánsza van a pálinkafogyasztásnak

2010. 12. 06., hétfő

A pálinka hungarikum, azonban a külföldi piacokon mégsem tudnak igazán érvényesülni a főzdék. Pedig kereslet lenne rá, a Magyarországra érkező turisták a tapasztalatok szerint keresik ezeket a termékeket. A kiskunfélegyházi Kapualj Borüzlet december 3-án bemutatóval népszerűsítette a kulturált pálinkafogyasztást.

A vásárlók és a főzdék abban egyetértenek, hogy mindenkinek más-más pálinka ízlik. A hozzáértők állítják, azt is meg tudják állapítani, hogy az adott ital honnan származik. A pálinkafogyasztásnak reneszánsza van, mondta a Kapualj Borüzlet vezetője. Fricska Irénhangsúlyozta, számukra fontos, hogy minőségi terméket kínáljanak a kiskunfélegyházi fogyasztóknak, bár a gazdasági válság miatt visszaesett a kereslet. Az üzlet fontosnak tartja a bor és a pálinka népszerűsítését, ezért szervezték meg a bemutatót, melyre a lajosmizsei Gusto főzdét hívták meg. A cég képviselője, Rapi Zsolt szerint az utóbbi években váltak igazán népszerűvé azok a rendezvények, melyeken találkozhatnak az ország főzdéi és az érdeklődők. Hozzátette, a köztudatban a házi pálinka a legjobb, de természetes, hogy mindenkinek más a kedvence. Külföldön még nincs olyan rangja a magyar pálinkának, mint például a szegedi szaláminak, de a főzdék azon dolgoznak, hogy az Európai Unió más országaiban is népszerűsítsék ezt a hungarikumot.

A pálinkatörvény: pálinkának csak azok a gyümölcs- és szőlőtörköly-párlatok nevezhetők, amelyeket Magyarországon állítottak elő, és amelyeknek az alapanyaga is Magyarországon termett, továbbá cefrézését, párlását, érlelését és palackozását is Magyarországon végezték. A pálinka nevet kizárólag Magyarország használhatja, palinca-ként nem hozható forgalomba. A Orbán-kormány idén döntött arról, hogy adómentes a házi pálinkafőzés.

forrás: www.kis-kunsag.hu


Jooble

Exkluzív üvegtermékek

 

 

Elektromos fűtőpatronok

 

 

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
(+36 30) 932-9396 Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(+36 70) 946-9600 Szabó Ferenc / telephelyvezető
(+36 30) 522-1099 Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum