Pálinka szerelmed

2011. 03. 09., szerda

- Tizenöt évvel ezelőtt a magyarok olyan pálinkákkal itattak disznóölések alkalmával, hogy az agysejtjeim alig élték túl - meséli a Decanter magazin új számában Gianni Annoni chef, a Pomo d’Oro étterem tulajdonosa.

 

Forrás: Decanter

- Azóta nagyot változtak a pálinkák, és ez jó! Nálunk az étteremben igyekszem "forgatni" a pálinkákat, tehát egy-egy fajtából mindig más főzde termékeit mutatjuk – mondta a HunDeszt pálinkaversenyen aDecanter magazinnak a Pomo d’Oro étterem tulajdonosa.

Lajsz András mixerbajnok, gasztrobíráló pedig koktélokba álmodta a magyar páleszt.

- Nagyon jók az ilyen versenyek, mert mindenből, pálinkából és főzdéből is túlkínálat van, egy ilyen verseny pedig tesz azért, hogy a minőségi főzdék maradjanak fenn. A pálinka egyébként nagyon jó koktélalapanyag, cserszegi fűszeres pálinkából például kiváló mojito jellegű long drink keverhető.

Magyar Szeszipari Szövetség Pálinka Tagozata által indított és szervezett HunDeszt versenyt a szövetség idén a Decanter közreműködésével szervezte meg. A sok fotóval illusztrált kóstoló kulisszatitkairól érdekes beszámolót olvashattok a magazinban, sőt egy "Pálinkaimádó jegyet" is kaphattok, amivel március 19-én egy egész napot tölthettek a pálinka bűvöletében, és jókat kóstolhattok a VinCe pálinkacsarnokában.

forrás: www.zipp.hu

Témakörök:

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum