A világ legjobbjai közé került a gyulai pálinka

2011. 03. 22., kedd

Két arany- és hét ezüstéremmel díjazták a Gyulai Pálinka Manufaktúra termékeit a World Spirits Award 2011-en, amely a világ egyik legrangosabb gasztronómiai rendezvénye.

Több mint 30 ország 70 gyártója vesz részt évente az ausztriai Klagenfurtban megrendezett World Spirits Award nevű megmérettetésen, amely így a világ egyik legjelentősebb gasztronómiai rendezvényének számít és egyben a legnagyobb ilyen jellegű esemény az Alpok-Adria térségben.

A gasztronómiai programon minden rangosabb gyártó – beleértve a legrégebbre visszanyúló gyökerekkel rendelkező manufaktúrákat és az óriáscégeket Európától kezdve Amerikán át Ausztráliáig – képviseltette magát. A legújabb fogyasztói trendeket is bemutató 

vásárt március 20 és 23 között rendezték meg immáron tizennyolcadik alkalommal - derül ki a lapunkhoz eljuttatott sajtóközleményből.

„Óriási elismerést jelent, ha egy cég képes díjat nyerni egy ilyen erős mezőnyben. Éppen ezért nem túlzás az mondani, hogy a Gyulai Pálinka Manufaktúra a világ legjobbjai közé került, hiszen kilenc terméke összesen két arany- és hét ezüstérmet kapott a megmérettetésen, maga a cég pedig az Év Főzdéje kategóriában bronzérmes lett” – állítja Adamik Anikó, a Gyulai Pálinka Manufaktúra ügyvezetője.

Az egyik a birspálinka, amelyet citrusos, már-már grapefruitos és fűszeres íz, valamint intenzív, szinte tolakodó birskörte illat jellemez, és ezen tulajdonságaiért aranyéremmel értékelte a zsűri. A másik, hamarosan valószínűleg világhódító útjára induló gyulai termék a szederpálinka, amely az aranyérem mellett a verseny legjobb párlata díjat is kiérdemelte.

  Ugyanakkor nem ez az első rangos elismerés, amit a gyártó elért, hiszen a világ legnagyobb pálinkaversenyén, az osztrák Destillatán az idén a Gyulai Pálinka Manufaktúra holtversenyben a második helyezést érte el a magyar főzdék közül, az erdei som pálinka 

arany-, míg a szomolyai cseresznye, az erdei szeder és a sajmeggy ezüst-, a szilva, besztercei szilva, ringló, sárgadinnye és vadcseresznye pedig bronzérmet nyert.

Ugyancsak az idén rendezték meg hatodik alkalommal a HunDeszt pálinkaversenyt. A legrangosabb magyar pálinkaversenyen összesítésben, éles versenyben a második helyezést érte el a manufaktúra. A főzőmesterek, Adamik Anikó és Hornung Zoltán a Champion-díjas Gyulai Tavasz pálinkára a legbüszkébbek, amely egy cseresznye-, meggy-, feketeribiszke pálinkából készült házasított specialitás.

Emellett aranyérmet ért el a Gyulai Tavasz, vadbodza és vadcseresznye, ezüstérmet a Vörös és Fekete, a birs, a Gyulai Ősz, a ringlószilva, a Besztercei szilva, a vackor, az illatos szőlő, az erdei som és a szilva. De a bronzérmek sem maradtak gazdátlanul, hiszen a cég kajszi, faeper, Gyulai Nyár, Gyulai Tél és Szomolyai fekete cseresznye pálinkái ilyen elismeréssel gazdagodtak.

forrás: www.beol.hu

 


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum