A whisky babérjaira tör a magyar pálinka

2011. 03. 25., péntek

Több nemzetközi párlatversenyen is rangos díjakban részesültek a magyar pálinkák, azonban még csak a rögös út elején áll ez a hungarikum, hogy a külföldi piacokon is sikereket érhessen el.

Elsöprő sikert könyvelhettek el a magyar pálinkák a mértékadó nemzetközi párlatversenyeken. A március elején megtartott bécsi Destillata díjátadóról összesen 120 éremmel térhettek haza a magyar főzdék, így összesítésben hazánk a harmadik helyet érte el a nemzetek között, Ausztria és Németország mögött.  

„Komoly elismerés ez, amely azt üzeni a világnak, hogy a magyar pálinkák minőségben megállják a helyüket a nemzetközi piacon, és bármely más párlattal felvehetik a versenyt” – mondta lapunknak Adamik Anikó, a 2008-ban alapított Gyulai Pálinka Manufaktúra ügyvezetője. Véleménye szerint a díjak mindenféleképpen annak a kezdetét jelentik, hogy előbb-utóbb külföldön is megismerjék és elismerjék a pálinkát, azonban hosszú út áll még a hungarikum előtt, hogy hasonló nemzetközi hírnévre tehessen szert, mint a whisky, a vodka, a tequila vagy a grappa.  

forrás: www.vg.hu

Témakörök:

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum