World Spirits Award: szenzációs magyar szereplés

2011. 03. 26., szombat

 

Gyulai pálinkák: 2 arany, 7 ezüst, és Év Párlata cím, Matheus pálinkák: 4 arany, 7 ezüst.

Minden eddiginél több - azt már meg sem kell említeni, hogy kiváló - italt neveztek a világ minden tájáról a World Spirits Award-ra. A klagenfurti párlatversenyt már tizennyolcadik alkalommal rendezték meg, ezúttal 33 nemzet, 70 résztvevője 337 alkoholterméket vonultatott fel, azzal a céllal, hogy elmondhassa magáról, a világ legjobbjai között van.

Remek magyar eredmények születtek ebben az évben. Többek között a Gyulai Pálinka Manufaktúra és a Matheus Pálinkaház nyert sok-sok érmet. Ráadásul a gyulaiak szederpálinkája kapta minden gyümölcspárlatot beszámítva a legmagasabb pontszámot, az elérhető 100 pontból 94.7-et. És a magas pontszámaiknak köszönhetően nem csak a World-Class Distillery elismerést kapták meg, hanem a 100 százalékos gyümölcspárlatok kategóriájában a főzdék között elnyerték a Distillery of the Year Bronze címet vagyis az Év főzdéje harmadik helyezettjei lettek. Van mire büszkének lenniük.

És akkor lássuk az eredményeket kicsit részletesebben!

A Matheus Pálinkaház, amely pálinkáival – a magyar pálinkafőzdék közül eddig egyedüliként – 2009-ben megnyerte az osztrák párlatverseny, a Destillata Newcomer des Jahres azaz az Év Új Főzdéje díját, idén azt célozta meg, hogy sikeresen mérettessen meg azon a másik külhoni neves versenyen is, amelynek díjait nagy becsben tartják a gyártók szerte a világon. A Matheus pálinka újra bebizonyította, hogy érdemes elkötelezetten kiállni a minőség mellett, hiszen minden nevezett terméke érmet nyert - 4 arany- és 11 ezüstérem. A Matheus Pálinkaház összesítésben pedig már az első indulás alkalmával kiérdemelte a Master-Class Distillery elismerést, az 50 fokos feketeribiszke pedig Group and variety winners, vagyis Fajta- és csoportgyőztes címet nyert.

Aranyérmes pálinkák: feketeribiszke 60 %, feketeribiszke 50 %, birsalma 50 %, kajszibarack 50 %. Ezüstérmes pálinkák: vilmoskörte 50 %, bodza 50 %, alma 60 %, vilmoskörte 60 %, szilva 60 %, kajszibarack 60 %, cseresznye 60 %.

A Báró Harruckern Gyulai Pálinka Manufaktúra kilenc pálinkával nevezett a versenyre, mind érmet szerzett. Mint már írtuk a szeder kapta minden benevezett 100 százalékos gyümölcspárlat közül a legmagasabb pontszámot, ezzel a Best in Category 2011 azaz kategóriájában az Év Párlata címet, a főzde kiérdemelte a World-Class Distillery elismerést. Ez a siker minden bizonnyal megerősíti a főzde tulajdonosait és főzőmestereit abban, hogy jó úton járnak, és 42 fokos pálinkáik nem véletlenül oly népszerűek a pálinkát kedvelők táborában. S hogy a manufaktúra termékeit mind többen a főzdében is remek körülmények közepette élvezhessék, április 7.-én felavatják az új kóstolóházat. (A megnyitóról helyszíni tudósításban számolunk majd be.)

Aranyérmes pálinkák: birs, szeder (Év Párlata). Ezüstérmes pálinkák: Jonathan alma, szilva, ringló, vackor, Szomolyai cseresznye, sárgadinnye, kajszibarack.

A Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúrának ezúttal egy ezüstérem jutott a Zwack Sándor Nemes érlelt fehéreper pálinka révén.

Szerző: Szelei József

Forrás: www.4cent.hu

Témakörök:

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum