Több mint nyolcszázféle pálinka a gyulai pálinkafesztiválon

2011. 04. 12., kedd

Kilenc országból több mint 800-féle gyümölcspárlat versenyez az idei, immár 19. alkalommal rendezett gyulai pálinkafesztiválon.

Lovász Sándor, a fesztivál ötletgazdája és főszervezője elmondta: az április 15-én kezdődő háromnapos rendezvénysorozat a világ egyik legnagyobb gyümölcspárlatversenye és szakmai megmérettetése. Az idei magyar pálinka- és törkölypálinka-, valamint a nemzetközi gyümölcs- és borpárlatverseny eredményhirdetésére április 16-án kerül sor. 

A szakmai zsűri által legjobbnak talált pálinkát ezt követően a fővárosban, a Mezőgazdasági Múzeumban is elhelyezik. 

A fesztivál egyébként másképpen is kötődik Budapesthez, hiszen a megnyitót követően a főpolgármester-helyettes átadja Gyulának a főváros kulcsát, így vasárnap estig Gyula lesz a pálinka magyar fővárosa. A Gyulai Vár előtt zajló program keretében ismét felvonul a Pálinka Lovagrend, új lovagokat avatnak, főző- és szépségversenyt tartanak, és szerepet kap a helyi gasztronómia, így a sertésfeldolgozás is a szombati böllérnapon.

Az idén először pedig megmérkőznek egymással a lekvár- és gyümölcslékészítők is. Emellett minden este könnyűzenei koncertekre is várják a Gyulára látogatókat.   forrás: www.kulturport.hu

Témakörök:

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum