Konty alatt készül a pálinka

2011. 04. 16., szombat

GYULA – Adamik Anikó (27) több száz versenyzőt maga mögé utasítva bronzérmet nyert erdei szeder pálinkájával az ausztriai World Spirits Award 2011 elnevezésű versenyen. Pedig az nem volt kis pálya: harminc ország hetven gyártójával mérkőzött meg a díjért a háromnapos versenyen, végül az általa vezetett Gyulai Pálinka Manufaktúra italát választották a világ harmadik legjobbjának.

– Középiskolás koromban baráti társasággal gyakran pálinkáztunk, de az egyetemen tanultam meg a pálinkakészítés módját – emlékszik vissza a kezdetekre Anikó. – A Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Karán végeztem, rá két évre, 2009 tavaszán már a gyulai üzemben dolgozhattam – ecseteli a gyors karriert a pálinkafőző- mester.

Pálinka Mester. Adamik Anikó a pálinkakészítés minden mozzanatára odafigyel. Fotó: Gy. Balázs Béla

A díjnyertes pálinka szintén 2009-ben készült, az elsők között, amit Anikó és csapata készített. A főzőmester a pálinkakészítés minden mozzanatára gondosan odafigyel. Manufaktúra lévén mindent kézzel készítenek, a gyümölcsválogatáson át a címkefelragasztásig. Csupán öt ember dolgozik az üzemben, ezért is olyan hihetetlen, hogy már elsőre sikerült világbajnoki dobogós italt készíteniük.

– Nincs ebben titok, csupán jó minőségű magyar gyümölcsre van szükségünk, tökéletes főzőtechnológiára és jó főzőmesterre. A mi italaink legtöbbje 42 fokos, de addig kísérleteztünk, amíg sikerült eltalálni azt a fokot, ahol még érződik a gyümölcs íze. Talán emiatt is nyert az erdei szedrünk – szerénykedik a pálinkák ifjú mestere.

Pálinka Csúcsital. A magyar szeder a világ legjobbjai közé tartozik

Anikó, bár szereti a pálinkát, nem iszik mindennap saját termékeiből. – Mindig más a kedvencem. Harmincféle pálinkát készítünk, most persze az erdei szeder a sláger, de a szilvát is nagyon kedvelem – kacsint.

forrás: www.blikk.hu

Témakörök:

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum