Erdélyben pálinkázik Károly herceg

2011. 05. 16., hétfő

 

A brit trónörökös nem hivatalosan látogatott Erdélybe. Vasárnap délután a Maros megyei Szászkézd községben találkozott a helyi állattenyésztőkkel, majd meglátogatta a helyi tejfeldolgozó üzemet - nyilatkozta Ovidiu Şoaita, a község polgármestere. 

A tejfeldolgozó üzemet norvég támogatással hoztak létre, és két évvel ezelőtt maga a herceg avatta fel a román kormánnyal közös, Kárpátok elnevezésű program keretében. Jelenleg a Szászkézdi Szarvasmarhatartók Egyesülete működteti.

A környéken még nyolc ilyen egység működik, például Erkeden és Héjasfalván. A herceg kiemelt figyelmet szentel a mezőgazdasági kistermelőknek, és úgy tartja "a bio termékek jelentik számukra a reményt" - mondta Şoaita, hozzátéve, Károly egy órát tartózkodott Szászkézden, ez idő alatt egy pohár üdítőt és egy pohár pálinkát fogyasztott.

Sajtóértesülések szerint a brit trónörökös Elena Udrea regionális fejlesztési és turisztikai miniszterrel találkozik Kovászna megyében kedden, legvalószínűbb, hogy a miklósvári Kálnoky Tibor gróf udvarházában. A herceg ugyanis erdélyi útjai során gyakran igénybe veszi a gróf vendégszeretetét. Valószínűleg a zalánpataki ingatlanjait is megpillantja majd a herceg.

forrás: www.kitekinto.hu

Témakörök:

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum