Sikeres volt az I. Megyei Pálinkaműhely

2011. 06. 07., kedd

Sikeresen debütált az első alkalommal megrendezett Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Pálinka Műhely amely a megyebeli kereskedelmi és bérfőzdék számára adott találkozási és konzultációs lehetőséget a minőségi pálinkakészítés fortélyairól.

 

A Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend, mint a rendezvény főszervezője nemcsak a kulturált pálinkafogyasztást népszerűsíti,hanem a pálinka készítés minőségi követelményeinek az átadásában is katalizátorszerepet kíván betölteni a régióban. 

Magyarország 8 eredetvédett pálinkájából 3 - a szabolcsi almapálinka, a szatmári szilvapálinka és az újfehértói meggypálinka - is Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéhez kötődik, vagyis kizárólag a legkeletibb magyarországi megye kijelölt területein termelt gyümölcsből, ott cefrézve, lepárolva és palackozva a pálinkákat lehet e nevekkel illetni. Ahhoz, hogy Magyarország ezt a hungarikumot a turisztikai marketing területén is jól tudja használni kulcsfontosságú, hogy a kereskedelmi forgalomba kerülő pálinkák megfeleljenek a vendégforgalom igényeinek. A pálinkaműhely első összejövetele ehhez az egyenletes, jó minőségű ital előállításához kívánt rangos szakmai előadók bevonásával segítséget nyújtani.

Az előadók között volt többek között Vértes Tibor a 2011-ben Magyarország legeredményesebb kereskedelmi főzdéjének, az Agárdi Pálinkafőzdének a tulajdonosa, aki a 2000-es évek elejei kezdetektől a fenti címen elnyeréséig mutatta be a főzdéjének a fejlődését-kitérve már a turisztikai hasznosítás lehetőségére is- mintegy követendő példaként állítva a résztvevőknek. Szintén a pálinkaműhely előadója volt Panyik Gáborné dr. a Corvinus Egyetem docense, aki a minőségi pálinka és párlatkészítés gyakorlati fortélyairól és a hibák lehetséges elkerüléséről osztotta meg elméleti és gyakorlati tapasztalatait a résztvevőkkel.

A rendezvénynek - amelyen a megye kereskedelmi és bér főzdéinek több mint a fele részt vett - a társszervező mátészalkai Szatmári Múzeum adott helyet és a résztvevők egyöntetűen a megyei „Pálinkaműhely” folytatása mellett kötelezték el magukat.

 

Forrás: www.turizmusonline.hu

Témakörök:

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum