Elkezdődött a Zamat Fesztivál

2011. 10. 15., szombat

Debrecen – Elkezdődött az első Debreceni Zamat Pálinka és Pároskolbász Fesztivál. A rendezvény célja a magyar pálinka és a debreceni páros népszerűsítése. A három napos fesztiválon a pálinkaházak és éttermek kínálata mellett dumaszínház és koncertek is várják az érdeklődőket a Debreceni Egyetem főépülete előtt felállított hatalmas sátorba.

Elkezdődött a Zamat Pálinka Fesztivál

Az első Debreceni Zamat Pálinka és Pároskolbász Fesztiválon 20 pálinkaház és 10 étterem kínálatából választhatnak az érdeklődők. A Debreceni Egyetem előtt felállított hatalmas sátorba már péntek délután megérkeztek az első érdeklődők.

- Szoboszlón üdülünk, láttuk a programot és szerettük volna megnézni, hogy milyen is ez. Már végigjártuk az egészet, nagyon tetszik – mondta egy látogató.

- Debrecen környékén még ilyen rendezvény nem nagyon volt, gondolom ezért kezdték el ezt hagyományként, s szeretnék, ha ez azzá is válna – hallhattunk egy másik érdeklődőt.

A háromnapos gasztronómiai fesztivált először rendezik meg Debrecenben. A cél a hagyományteremtés. 

- Elsősorban az utóbbi években nagyon népszerűvé vált magyar pálinkakultúrát próbáljuk meg népszerűsíteni. Bemutatjuk a gyártókat, forgalmazókat, illetve, hogy legyen valami helyi vonzata a dolognak, szeretnénk a debreceni páros kolbász hagyományát feltámasztani, újra népszerűvé, közismertté tenni ezt a terméket – magyarázza Süli András szervezőt.

A fesztiválon a pálinkaházak és éttermek kínálata mellett játékos feladatokban is részt vehetnek az érdeklődők, esténként pedig dumaszínház és koncertek szórakoztatják a közönséget.

 

Forrás:www.dehir.hu

Témakörök:

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum