Házi főzésű pálinkák versenyeztek Zala megyében

2012. 04. 16., hétfő

Az igazán jó pálinka a gyümölcs mellett sok más dolognak is eszenciája, kivonata: a táj szellemének, az ott élő emberek lelkének, a hagyományoknak, a szokásoknak – mondta V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár Becsehelyen, ahol a Zala megyei házi pálinkák, párlatok mérkőztek meg egymással.

Az államtitkár felhívta a versenyzők figyelmét, hogy már megjelent az őshonos gyümölcs tájfajták szaporítását és árusítását lehetővé tevő rendelet, így jövőre akár különleges magyar gyümölcsökből is készíthetnek pálinkát. Tájfajtáink az évszázadok során tökéletesen alkalmazkodtak a környezetükhöz, ellenállóak, és általában nem igényelnek vegyszeres kezelést sem. A jó pálinkában félreérthetetlenül felismerhető a gyümölcs aromája, így a régi fajták elterjedésével újabb és újabb párlatokkal színesedhet a kínálat.

A házi főzésű pálinkák Zala megyei versenyét először rendezte meg a Zala Megyei Közgyűlés. A megmérettetés célja – a legjobb megyei házi párlat kiválasztása mellett –, hogy népszerűsítse a kulturált pálinkafogyasztást, és gyarapítsa a magánfőzők ismereteit. A versenyre kizárólag 2010. szeptember 26. után készült saját gyümölcs- vagy törkölypálinkával, párlattal lehetett nevezni.

A rendezvény fővédnöke V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár és Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke volt.

Forrás: www.kormany.hu

 

Témakörök:

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum