Pálinkás jó estét Győr!

2012. 09. 10., hétfő

Pálinkakóstolóval, táncházzal, népi muzsikával nyílt meg a Magyar Hagyományok Fesztiválja a Széchenyi téren.

 

Megint kitelepedett Győr a város teraszára. A régi ismerősök találkozásának, poharazásának helyet kínáló Széchenyi téren Rózsavölgyi László, az oktatási, kulturális, sport és turisztikai bizottság elnöke nyitotta meg a hétvégi programot.

 

Szerencsére könnyedebb kulturális esemény sem múlhat el a Győri Filharmonikus Zenekar fellépése nélkül. Ezúttal is szívesen fogadta őket a közönség.

 

 

A Buda Folk Band koncertje után a Kossuth-díjas Sebő Ferenc együttese foglalta el a színpadot és töltötte be a teret. Sebő negyven éve a táncházmozgalom elindítója és ébren tartója, a magyar dalok megőrzője és játékos újraalkotója. Évtizedekig az általa megzenésített és énekelt József Attila verssel, a Rejtelmekkel vallottak egymásnak szerelmet a fiatalok. Weöres Sándor, Nagy László költeményeit sokan az ő dalaiból ismerték és szerették meg.

 

 

Sebő egyszerre előadóművész és zeneszerző, néptanító és lélekvidámító, szellemes és mély, a nem magyarkodó maqyar, aki otthon van a világban.

 

Zenekara is ilyen. Minden hangulatot megpendíteni képes. Győri fellépésük is azt mutatta, soha nem lesznek porosak és elavultak. Jó volt hallani a Rejtelmek alatt a csöndes dúdolást, a csujjogatók alatt az értő nevetést, élvezni a hangulatot, melyet a magyar dal, a magyar nyelv és a Sebő együttes a közönséggel közösen teremtett ezen az estén.

 

 

Koncertjük után tánra perdült a tér, előbb csak a hivatásos táncosok forogtak-pörögtek, aztán a civilek is kedvet kaptak hozzá.. Közben fogyott a pálinka, megeredt a szó.

 

Megint emlékezetes este volt.

 

 

Forrás: www.gyorplusz.hu

 

Fotók: Marcali Gábor

 

 


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum