Szemtelen pálinka, szemtelen arcokkal

2013. 02. 25., hétfő

A Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál óta hódítanak. Szemtelen név, szemtelen külső, szemtelen arcok, Szemtelen pálinka! Egészen egyedi szőlőpárlat hódít a fővárosban,amely 40, 50, 60, 70 fokosváltozatát egy-egy korban hasonló karakter személyesít meg. Most éppen az Egykettő Bisztró új söntését avatták fel. Szemtelenül.

 

 

A negyvenes Fogs Orbán kivehető műfogsorral, az ötvenes Üzlet M. Bertold kő-papír-olló játékkal, a hatvanas Mindigál László vibrátorral és a hetvenes Papifa Szaniszló laposüveggel hívja föl magára a figyelmet, és teszi egyedivé a pálinkakóstolást. A Szemtelen figurák a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon tűntek föl először, most pedig az Egykettő Bisztró új sörsöntésénekavatása alkalmából sztorizgattak és kínálták pálinkájukat.

A Rézangyal Magyarország Szemtelen párlatai limitált számban kaphatók, s ha valamelyik íz elfogy, nem gyártanak belőle többet; a következő szériánál változik az íz és a címke is. Az egyetlen, ami állandó, az a szőlő, amely alapját képezi mindegyik pálinkának. A Szemtelen ízeiből 500-500 palack készül, amely a kiválasztott vendéglátóegységekben kapható.

Fogs Orbán (Irsai Szőlő Pálinka), Üzlet M. Bertold (Borpárlat), Mindigál László (Cserszegi Fűszeres Szőlő) és Papifa Szaniszló (Vörös Törköly Pálinka) élete sztoriját a palack címkéjén „adja elő.”

Negyvenes, Fogs Orbán

Orbán nem akárhol, hanem a híres Fog Soron született, amely onnan kapta nevét, hogy egy protézisgyártó cég alkalmozottainak adott helyet, valahol Óbudán. Ugyan foganni Fogarason fogant, de egy fogcsikorgató téli napon mégis a Fog Soron jött a világra. Tizenhat évesen megunta, hogy mindenki a születési helyével azonosítja, és fogadásból egy fogóval fogtalanította magát. Mikor később az egyetemre felvételizett, kifogásolták fogtalanságát ő ezt jogtalannak ítélte, így fogi-jogi útra terelte a dolgot. Nyert. Ma már ő is jogorvos.

Ötvenes, Üzlet M. Bertold

Bertold babának is nagyon baba volt. A köldökzsinór születésekor nyakkendő formában tekeredett a nyakára. Üzleti érzéke már az óvodában kitűnt, ahol csúzli kavicsokkal kereskedett, a gimnáziumban a csúzlikavics bizniszt kacsáztató kavicskereskedésre cserélte. Az egyetemen mindenki csak Buki Bertold néven ismerte, ahol kő- papír-olló versenyekre lehetett nála fogadásokat kötni. Jelenleg kőgazdag, gránitkereskedése van.

Hatvanas, Mindigál László

László serdülőként gyakran volt osztálytársai célpontja neve miatt, ekkor döntött úgy, nem hagyja magát, ő lesz a legsikeresebb osztályából. Később szexuális segédeszközök forgalmazásával hatalmas vagyonra tett szert. Nem volt pökhendi így szerét ejtette az osztálytalálkozóknak is. Ma már csak nevet a nevén. Hatvanadik születésnapjára felesége új névvel ajándékozta meg, azóta Még Mindigál Lászlónak hívják.

Hetvenes, Papifa Szaniszló

Papifa Szaniszló az ipafai pap fiaként látta meg a napvilágot. Gyermekkorát az elméje és a papi fapipák csiszolása töltötte ki. Apja, vagyis ahogy ő hívta Papi fapipa gyárában. Tizennyolc évesen azonban megunta, hogy papi túl sokat papolt neki, hát egyik napról a másikra teljesen bepipult és otthagyta a pipagyárat. Mivel pipológiát nem tanulhatott, ezért végül pedagógiát hallgatott, így később dolgozatjavítás közben sokat pipálgathatott. Már nyugdíjas, de sohasem jutna eszébe pipázni.

(4cent)

Fotó: Rézangyal

Forrás: www.4cent.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum