Szakmai nap a kivívott eredmények megőrzéséért

2014. 05. 14., szerda

A pálinkafőzés kapcsán eddig elért eredmények Európai Parlamentben történő jövőbeni megvédéséről hívtak össze szakmai konzultációt, amelyen részt vett V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára, Nyitrai Zsolt, a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója, valamint Erdős Norbert, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőjelöltje és egyben a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott.

Négy éve lépett hatályba az a jogszabály, amely lehetővé teszi a jövedékiadó-mentes, szabad pálinkafőzést hazánkban. Az otthoni pálinkafőzés hagyományáról, annak jogszabályi szintre történő emeléséről, ill. az így elért eredmények megvédéséről szakmai konzultációt hívtak össze, amelyre meghívást kaptak a Pálinka Nemzeti Tanács és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara képviselői is.

Az egyeztetésen V. Németh Zsolt elmondta, a 2010. évi jogszabályi javaslat vidékfejlesztési indíttatású volt, és ilyen tekintetben minden várakozást teljesített. A politikus a pálinkafőzést „élő hagyománynak" nevezte, amely keretében az emberek a felmenőiktől tanult tevékenységet folytathatják immár modernebb eszközökkel és tudással. Hangsúlyozta, a szabadfőzés lehetőségével számos olyan gyümölcsfajtára is sikerült ráirányítani a figyelmet, amelyeket korábban csak kevesen ismertek a fogyasztók közül.

Nyitrai zsolt
Nyitrai zsolt (j) és Erdfős Norbert

Nyitrai Zsolt az értekezleten kifejtette, Brüsszel irányában határozott állásfoglalásra van szükség annak kapcsán, hogy a Fidesz az eddig kivívott eredményeket mindenképpen meg kívánja védeni.

Erdős Norbert, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőjelöltje a konzultáció résztvevőinek elmondta, bízik a hamarosan kiadásra kerülő petíció eredményességében.  Úgy fogalmazott, a Fidesz-KDNP jelenlegi és jövőbeli európai parlamenti képviselői „sem fognak megijedni az árnyékuktól", hogy nyilvánosság elé tárják szakmai érveiket, amelyeket Brüsszel előtt is meg fognak védeni.

Forrás: www.hir6.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum