Kolbász- és pálinkafesztivál Kunadacson

2017. 10. 09., hétfő

A Bács-Kiskun megyei településen negyedik alkalommal rendezték meg a Kolbász- és pálinkafesztivált. Az egész napos gasztronómia rendezvényen a Földművelésügyi Minisztérium képviseletében Szakáli István Loránd agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár köszöntötte a versennyel egybekötött szakmai napra érkezett vendégeket.

Kolbásztöltő csapatok versenyével, szárazkolbász- és pálinkakóstolóval kezdődött meg a IV. Kolbász- és Pálinkafesztivál Kunadacson. A szervezők a rendezvény keretében térségi agrárnapot is tartottak, amelyre a szűkebb környezetük mezőgazdaságának szereplői mellett, szerte az országból, valamint a határon túlról is érkeztek vendégek. A szakmai programon beszámolók, előadások hangzottak el az aktuális, az agráriumban jelentkező feladatokról, lehetőségekről.

Szakáli István Loránd beszédében elmondta: nekünk, magyaroknak az agrárium sokkal többet jelent a gazdaság egyik ágazatánál. Számunkra a mezőgazdaság a hozzá kapcsolódó technológiával, a hagyományokkal, népszokásokkal együtt a gyarapodás, a boldogulás lehetőségét, és a helyi közösségek összetartást segítő erőforrását jelenti.

A helyettes államtitkár kiemelte: élelmiszertermelési hagyományaink, konyhaművészetünk szorosan összeköti a nagyvilágban élő magyarságot. Azzal a gyakorlati gasztronómiai tudással, gazdálkodási ismerettel, amit egy egyszerű magyar parasztember évszázadokkal ezelőtt magáénak tudhatott a mai generációk nem rendelkeznek, és jobb esetben is csak az iskolában szereztek néminemű tapasztalatot.

Hagyományainkról nem csak beszélni szükséges, aktívan cselekedni kell azért, hogy megmaradjanak azok az értékek, amiket eleink ránk hagytak. Többek között azért is van szükség az ilyen, egész közösséget megmozgató rendezvényekre - mondta el a helyettes államtitkár.

(FM Sajtóiroda) 

Forrás: www.kormany.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum