Téves hírek a pálinkáról

2018. 10. 15., hétfő

Nem került le a polcokról a gönci barackpálinka megnevezésű eredetvédett pálinkatermék – hívta fel a figyelmet a Pálinka Nemzeti Tanács annak kapcsán, hogy a múlt héten a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy nyáron tartott, négynapos, a Tokaj-hegyaljai borvidéken tett ellenőrzésekor a 25 ellenőrzött egységből kettőnél komolyabb jogszabálysértést tapasztaltak.

Egyikük a göncruszkai székhelyű Mezőgazdasági és Szolgáltató Szövetkezet A Gönci néven forgalmazott félliteres, illetve lédig gönci barackpálinkája volt. (A dokumentumok pótlásának idejére ideiglenesen felfüggesztették a 2014-es évjáratú A Gönci pálinka forgalmazását, a korlátozást azóta már visszavonták, mert a cég eleget tett a kötelezettségnek.)

Fotó: Reuters

A sajtóban azonban a hivatalos Nébih-forrást nem pontosan idéző, ezért téves adatot tartalmazó hírek jelentek meg – állapította meg a Pálinka Nemzeti Tanács. Leszögezik: a hatóság az ellenőrzése után egyetlen pálinkagyártó cég egy adott termékét zárolta rövid ideig, vagyis a forgalomba hozatalt ideiglenesen felfüggesztette. Az ellenőrzés augusztus 8-án történt, a problémákat a gyártó rövid időn belül kijavította.

– A hírt többen is félreértelmezték, a szóban forgó terméket a félrevezető cikkekkel ellentétben jelen pillanatban is elérhetik a fogyasztók – közölte a testület. Hangsúlyozták, hogy ráadásul a zárolás nem valamennyi eredetvédett gönci barackpálinkára vonatkozott, csupán egyetlen előállító esetén talált hiányosságot a Nébih.

 

Forrás: www.magyaridok.hu

Témakörök:

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum